Обједињени портал за визуелизацију података

(Београд, 12.04.2016)

На линку http://srv.dunavnet.eu/new/citisense/OutdoorDataPortal/ се могу видети подаци са статичких и мобилних сензора који су распоређени током кампања, као и перцепције корисника CityAir апликације за паметни телефон.

Пример коришћења портала је приказан на слици испод. Можете на пример видели последња мерења са свих статичких и мобилних сензора у граду уколико додате критеријуме за филтрирање.Овде можете прегледати податке са статичних и покретних платформи које су развијене у оквиру пројекта. Такође можете видети перцепције о квалитету ваздуха које су унете од стране корисника CityAir апликације за паметни телефон. Напомена Ово је радна верзија портала за податке па стога можете очекивати нешто спорији пренос података. У најскорије време биће пуштена у рад финална верзија портала

Резултати са CITYAIR апликације за паметни телефон

Овде можете видети перцепције квалитета ваздуха које су унели корисници апликације на територији Београда. (Након што се мапа прикаже, потребно је сачекати неколико тренутака да би се учитале и све унете перцепције, молимо за мало стрпљења)

Београд (све перцепције)


Цео свет (могуће бирати данашњи дан, протеклу недељу и месец)

Претрага података

Сви подаци са сензора се шаљу и складиште у заједничкој бази података. Тим истраживача ће проверавати, проучавати и анализирати ове податке и користити их за даља истраживања. Такође, може се очекивати да ће ови подаци омогућити грађанима да узму већег учешћа при доношењу одлука које се тичу заштите животне средине и здравља.

Истраживачи ће такође моћи да стекну бољи увид о томе на који је начин најбоље укључивати грађане и како обезбедити што већи успех пројекта.

На овој страни ћемо објављивати резултате наших анализа и закључке до којих будемо долазили. На пример, уз помоћ техника фузије података биће могуће генерисати мапе загађења ваздуха за Београд у времену блиском реалном. Иако ова функционалност још није у потпуности готова, испод овог текста можете видети основне мапе за загађиваче азот-диоксид и честице дијаметра испод 2.5 µm за подручје покривено генералним урбанистичким планом Београда које је креирао наш CITI-SENSE тим.
 

 

Copyright 2020 by DotNetNuke Corporation